Stilstaan is achteruitgaan, ons R&D team is dan ook volop bezig met het (door)ontwikkelen van onze producten.

Als bedrijf willen wij graag een bijdrage leveren aan een betere wereld, zoals onze IAM serie een lager energie verbruik heeft.

Ons streven is het ontwikkelen van nieuwe producten die rekening houden met de natuur. Hieronder enkele voorbeelden van werkgebieden waar u in de nabije toekomst iets van HortiWorks Holland kunt verwachten.

Full Spectrum

Als er iets centraal staat in het leven van alles op aarde, dan moet dat wel de zon zijn. De zon is, letterlijk sinds mensenheugenis, gever van licht en warmte, brenger van energie en nieuw leven.

Hetzelfde licht dat wij nu met onze ogen zien is het licht dat al honderden miljoenen jaren beschikbaar is voor de flora op aarde. Het is dus een veilige aanname om te stellen dat planten zich dus hebben aangepast aan dié specifieke lichtbron.

In de afgelopen honderden jaren is de wetenschap erg ver gekomen in het aantonen van bepaalde reacties in planten op bepaalde golflengtes licht. De importantie van chlorofyl A en B en de gevoeligheid voor bepaalde golflengten licht, belangrijk voor fotosynthese,  is daar een goed voorbeeld van.

Ondanks de huidige staat van de wetenschap moet gezegd zijn:
We weten zeker nog niet alles!

 

Met dat in het achterhoofd volgt Hortiworks de filosofie dat het benaderen van het spectrum van het zonlicht dat ons op aarde bereikt de beste aanpak is bij het ontwerpen van een armatuur.

Door te kiezen voor een zogenaamde “full spectrum aanpak” bieden de armaturen van Hortiworks belangrijke voordelen boven niet-full spectrum kweeklampen:

Normaal daglicht is erg prettig om in te werken. Er zijn geen speciale brillen nodig om de ogen te beschermen.
De omgeving heeft minder moeite met strooilicht als dit wit is versus oranje of paars.
Het is altijd mogelijk om kleurechte foto’s van uw gewas te maken.

Vertical-/Urban Farming

Wikipedia: Vertical-/Urban farming is een vorm van landbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van gestapelde kweeklagen in een fabriekshal, kantoor, winkel of in steden gebouwde hoogbouw, zogenaamde verticale boerderijtorens.

Na het zien van de documentaire van Tegenlicht over Vertical-/urban farming zijn wij begonnen met ons ontwerp voor de perfecte lamp voor vertical-/ Urban farming.

Aeroponics

Wikipedia: Aerocultuur is een methode om planten te telen. Zowel voor kamerplanten als in de tuinbouw.

Hierbij wordt geen potgrond gebruikt. De wortels hangen in een nevel waarin de voedingsstoffen zijn opgelost.

Met het oog op toekomstige wereld voedselproductie richt Hortiworks Holland zich op deze veelbelovende technologie.

Home

Producten

Consultancy

Datasheet